OM OSS

TEATER GAPET är en frigrupp som startade 2010 med målsättning att skapa rum för lek och kreativt skapande i syfte att göra normkritisk scenkonst. Vår vision är att med glädje och kreativitet jobba för ett öppet och varmt samhälle. Ofta har vi element av cirkus, akrobatik, dans och mim i våra föreställningar.

TEATER GAPET består av scenkonstnärerna Matilda Jelse och Lydia Sjöberg.  Vi mixar våra olika konstformer och kunskaper i det mesta vi gör för att skapa spännande, fantasirik, hisnande och berörande scenkonst. Vårt fokus ligger på att försöka inkludera fler och skapa ett öppnare scenrum. Vårt kreativa rum och kontor har vi i Oasen, ett kulturkollektiv i Kviberg, Göteborg.

Kontakt:

teatergapet@gmail.com

+46 730 207742 (Matilda)

”Varning för världen är en oerhört medryckande föreställning, det ordlösa i kombination med mim och akrobatik trollband verkligen barnen när föreställningen spelades på Hjällbo bibliotek. Inte minst var det en upplevelse även för vuxna; föräldrar, förskolepersonal och för oss! Vi uppskattar verkligen att föreställningen är just ordlös då det inkluderar barn/vuxna oavsett modersmål.”

Irja Löfberg, barnbibliotekarie Hjällbo bibliotek

 

”Teatergapet var roliga, medryckande och bra med barnen. Utan ett ljud framförde de budskapet om att våga sig ut i världen och att det blir så mycket lättare om vi gör det tillsammans. Barnen skrattade högt flera gånger och var nöjda när de fick pröva på olika akrobatiska övningar efteråt.”

/Sara Kihlagård, Barn & Ungdomsledare, Frälsningsarmén