PÅ SCEN

På Scen

Hösten 2018

SKAMVRÅL 2018 (part 3)

Affisch Skamvrål the final 2

SKAMVRÅL – the final är en föreställning om skam och det tredje och sista publika evenemanget inom projektet SKAMVRÅL 2018.

Nyskriven text och autentiska berättelser. Hemligheter och drömmar. Livet och show. Vad händer om du måste radera delar av dig själv för att våga leva vidare?
Med text, dans, allvar och show vill vi dissekera skam och skamkänslor och vad det gör med oss människor. Tillsammans med er vill vi räcka fingret åt skammen och våga mer tillsammans.

Ämnet skam är enormt. I den här föreställningen har vi främst valt att fokusera på skam kopplat till kompisskap, ensamhet, drömmar och psykisk ohälsa. Men också pepp och framtidstro. Delar av de enkätsvar vi har fått kring skam under våren kommer även att finnas med. TACK till er fantastiska som har svarat!

43187046_2081370468552934_1882757239857479680_o      L_MG_9215      L_MG_9440

Medverkande på scen: Lydia Sjöberg, Anna Nordkvist, Sepehr Behzadi & Matilda Jelse
Text: Matilda Jelse
Koreografi: Marcella Quinchavìl Stéen

Datum och tid:
5 oktober kl. 19 PREMIÄR
6 oktober kl. 14 (+ temadag)
6 oktober kl. 19 (+ temadag)
8 oktober kl. 13 (skolföreställning)
9 oktober kl. 13 (skolföreställning)

Föreställningen är ca 1 timma.

Plats:
Kulturhuset Blå Stället i Angered, Angereds torg 13.
Närmaste hållplats: Angereds centrum

Biljetter:
100:- /pp

Köp din biljett på billetto.se !

VÄLKOMMEN!

Våren 2018

SKAM –  öppen scen med temat skam

Affischskam3.0

Tack alla som kom och gjorde kvällen till det den blev!

Skäms – en utställning

Affischskam1

SKÄMS?! är en utställning och ett lördagsnöje, och det första publika evenemanget inom projektet SKAMVRÅL 2018.
Kom och var med på en orientering i skammens värld. Du får en karta som guidar dig runt. Begrunda dina egna skamfulla tankar. Låt andras skam få liv. Lyssna på dagboksinlägg. Ta en menskoppsshot. Låt dig föras in i livmodern för att födas på nytt.

Med ljud, bild, text går du genom skamträsket och kommer förhoppningsvis ut på andra sidan. Den ljusare sidan. Förlöst.

Praktisk info:
Tid: kl. 12 – 17. Du är välkommen att komma när som helst, under hur lång eller kort tid som helst och hur många gånger som helst.
Fri entré.

Av och med:
Teater GAPET

I samarbete med:
Sensus GöteborgKulturUngdomFrilagret, Intergrate UK, Linnéa BerntssonÅsa BåveSaga Björklund JönssonNätverkstan, alla fantastiska anonyma enkätsvarare + alla som har läst in dagboksinlägg.

  DSC_0084      matilda föds

2017

SKAMVRÅL part 2

Tillsammans med er vill vi lyfta det som är viktigt, tillsammans ska vi ta över världen.

skamvrl part 2

Spelades under GOFF Gothenburg Fringe Festival i Göteborg.

SKAMVRÅL PART 2 är ett experiment, en föreställning och en show. Det handlar om den där känslan som får det att knyta sig i magen och om det där skriket som finns där men som inte vill eller kan komma ut. Vad är skamligt idag, är det som du skäms över samma sak som jag skäms över? För vem är skammen och från vem har den kommit? Varför skäms vi så jävla mycket hela tiden?

I undersökningen, processen och slutligen föreställningen SKAMVRÅL vill vi synliggöra, dissekera och övervinna skammen i allas våra liv.

SKAMVRÅL PART 2 var pilotavsnittet inför den kommande megashowen SKAMVRÅL med planerad premiär 2018. Tillsammans med er vill vi lyfta det som är viktigt, tillsammans ska vi ta över världen.

Det här är vår revolution.

I samarbete med SENSUS

Den turnerande föreställningen

Farfars mammas soffa

unnamed

                                                        Foto: Maria Björklund Jönsson

Med musik, dans och tidstypiska kläder väcks nyfikenhet kring förr och nu, om soffan, och familjen, sagor, berättelser och läsning. Föreställningen utgår från boken ”Farfars mammas soffa” skriven av Anna Bengtsson, illustratör och författare.

Boken bygger på spännande historiska fakta och börjar 1915 då ett ungt par i Göteborg inhandlar en soffa. Läsaren får följa både släkten och soffan genom hela 1900-talets historia fram till nu. PREMIÄREN var den 18 augusti under Göteborgs Kulturkalas 2017, vidare kommer föreställningen att turnera inom Göteborg hösten 2017 och är ett samarbete mellan Göteborgs StadAlfons Åbergs Kulturhus Göteborg och Teater Bataljonen.

Läs mer på Farfars mammas soffa – Föreställningsturné

Av och med: Saga Björklund Jönsson, Lydia Sjöberg, Maria Björklund Jönsson, Matilda Jelse, Anna Nordkvist och Amanda Elsa Larsson.

Under den första veckan i juni 2017 har alla barn i förskoleklass fått ”Farfars mammas soffa” i bokpresent av Göteborgs stad. Bokpresenten och Sagofesten är två av många insatser för att Göteborg ska bli Staden där vi läser för våra barn, en del av Jämlikt Göteborg – hela staden socialt hållbar och 400-årsjubileet 2021.

VARNING FÖR VÄRLDEN – en lekfull mimföreställning om att våga

Turnerande föreställning, möjlig att köpa in

Affisch Teater Gapet

Ibland kan världen vara både stor och liten.

I en ordlös mimföreställning får vi möta Tjoffsen och Bengan. De har känt varandra så länge de kan minnas och har bott på samma ställe så länge de kan minnas. En dag som börjar som alla andra dagar får en helt annan vändning när de plötsligt hamnar på en resa där de upptäcker livet utanför det kända och trygga. I en föränderlig värld där böcker blir till väskor och konserver blir till skatter upptäcker de att världen kan vara både magisk och skrämmande. En resa som kräver både mod och vänskap, modet att upptäcka det okända och modet att våga lita på en vän.

Manus & regi: Lydia Sjöberg och Matilda Jelse    På scen: Lydia Sjöberg och Matilda Jelse Musik: Emelie Alm

För barn från 3 år och deras familjer

Längd ca 30 min

Anpassningsbar för olika typer av scener

Spelades på utvalda platser inom projektet Ordlös vänskap i januari 2016. Finns efter det tillgänglig för bokning.

” Förskolelärare har i efterhand frågat om föreställningen kommer att spelas fler gånger på biblioteket, då barnen har pratat så mycket om föreställningen och kollegor på andra avdelningar/förskolor också hemskt gärna vill få möjlighet att se den! ”

Julia, barnbibliotekarie Hjällbo bibliotek

TJOFFSEN & BENGAN – en föreställning om att få vara med

Tjoffsen-och-Bengan1-300x290

Det är inte alltid lätt med kompisar och lek. Tjoffsen blir uppslukad av de nya vännerna och Bengan hamnar utanför. En saga med både skratt, tok och eftertänksamhet. Producerad i samarbete med skådespelaren och teaterregissören Anna Nordkvist, med nyskriven musik av Emelie Alm.

Manus & regi: Anna Nordkvist, Lydia Sjöberg och Matilda Jelse

På scen: Lydia Sjöberg och Matilda Jelse        Musik: Emelie Alm

Längd ca 10 min

Spelas på Alfons Åbergs kulturhus i Göteborg

TJOFFSEN & HAVET 

Tjoffsen & havet      IMG_00841_resized

Hoppa eller inte hoppa? Havet är stort och mörkt, men också spännande och magiskt. Tjoffsen vill bada men det är något som skrämmer. Vi får följa med på en resa bland krabbor, badringar och simfötter. En rolig och stämningsfull historia om fantasi och att våga möta sina egna rädslor.

Manus & regi: Matilda Jelse       På scen: Matilda Jelse

Längd ca 10 min

Spelas på Alfons Åbergs kulturhus i Göteborg